{{::langctrl.mainTitle}}

{{::langctrl.countryTitle}}

{{langctrl.choosenCountry}}

{{::langctrl.langTitle}}

{{langctrl.choosenLanguage}}

BREZPLAČNA DOSTAVA IN ENOSTAVNA VRAČILA

IZJAVA O VAROVANJU ZASEBNOSTI

PROSIMO, DA PRED UPORABO TE SPLETNE STRANI SKRBNO PREBERETE TO IZJAVO O VAROVANJU ZASEBNOSTI

Pri podjetju ECCO spoštujemo vašo zasebnost, zaradi česar so vse družbe znotraj skupine družb ECCO in KRM (“ECCO in KRM hčerinske družbe”) predane varovanju informacij, ki razkrivajo identiteto ali lahko razkrijejo identiteto posameznika (“osebni podatki”), katere zbirajo, uporabljajo in/ali do katerih imajo dostop.

 

Načini zbiranja, uporabe in posredovanja osebnih podatkov se razlikujejo glede na to, s katerimi ECCO in KRM hčerinskimi družbami se povezujete in kako. 

 

To spletno stran, si.ecco.com, nudi in upravlja družba KRM AG, s sedežem na naslovu Rothusstrasse 17, 6331 Hünenberg, Švica (v nadaljevanju “mi”, “nas” in “naš”).

 

S to Izjavo o varovanju zasebnosti želimo zagotoviti, da prejmete zadostne informacije o našem zbiranju in obdelovanju vaših osebnih podatkov, vključno z informacijami, o katerih smo vas dolžni obveščati v skladu z veljavnimi uredbami o varstvu osebnih podatkov, vključno z Uredbo EU št. 2016/679 Splošna uredba o varstvu podatkov (“GDPR”). 

 

To Izjavo o varovanju zasebnosti lahko dopolnjujejo druge informacije, prejete z naše strani ali strani druge ECCO ali KRM hčerinske družbe in drugi pogoji, ki se nanašajo na to spletno stran, ali na katere ste pristali kot del interakcije z nami ali z drugo ECCO ali KRM hčerinsko družbo.

Vaši komentarji in povratne informacije so vedno dobrodošli.

 
  • 1. NAŠI KONTAKTNI PODATKI

    Upravljavec obdelovanja osebnih podatkov, kot je opisano v tem dokumentu, je družba KRM AG s sedežem na naslovu Rothusstrasse 17, 6331 Hünenberg, Švica, razen v primeru, da je v tem dokumentu navedeno drugače. Prosimo, razširite spodnje člene, da preberete več o tem, kako stopiti v stik z nami.
    • 1.1 Identiteta upravljavcev in imenovanih predstavnikov

      Razen kadar je navedeno drugače, je pravna oseba, odgovorna za zbiranje in obdelovanje vaših osebnih podatkov v skladu s to Izjavo o varovanju zasebnosti (“Upravljavec”): 

       

      KRM AG
      Rothusstrasse 17
      6331 Hünenberg
      Švica
      E-pošta:
      legal@krm.ag

       

      Družba KRM AG je imenovala spodnjega predstavnika v Evropski uniji. Imenovanega predstavnika se lahko kontaktira poleg, ali namesto Upravljavca, še posebej s strani nadzornih organov in posameznikov, glede vseh zadev, ki so povezane z obdelovanjem osebnih podatkov s strani upravljavca.

       

      ECCO Holding A/S

      Industrivej 5

      6261 Bredebro

      Danska

      e-pošta: legal@ecco.com.

      Telefon: +45 7491 1625

    • 1.2 Naši kontaktni podatki

      V primeru morebitnih vprašanj, ali če morate stopiti v stik z nami, vas pozivamo, da z nami stopite v stik prek naših predstavnikov za podporo za stranke, in sicer prek:

       

      E-pošta:                 skrbzakupce@ecco.com

      Telefon                   +386 18 28 02 80

      Pismo:                     KRM (POLAND) Sp. z o.o., Bokserska 66A, 02-690 Warszawa, Poland attn..: Customer Care

    • 1.3 Kontaktni podatki pooblaščene osebeza varstvo podatkov

      Z našo imenovano  pooblaščeno osebo za varstvo podatkov lahko stopite v stik prek;

       

      E-pošta:                 legal@ecco.com

      Telefon:                  +45 7491 1733

      Pismo:                     ECCO Holding A/S, Legal Department, Industrivej 5, 6261 Bredebro, Denmark attn.: DPO

  • 2. KAKO UPORABLJAMO PIŠKOTKE IN VAŠE OSEBNE PODATKE

    Ko se povežete  z nami bomo zbirali osebne podatke o vas ter jih uporabljali v različne namene, kot so upravljanje te spletne strani, omogočanje, da uporabljate naše številne storitve, vključno z našo spletno trgovino, naročanje na glasila, ustvarjanje računov pri nas, vzpostavitev stikov z našimi predstavniki podpore za stranke, itd. Vaše osebne podatke uporabljamo tudi, da ocenimo in presodimo vaše osebne interese in preference, da lahko prilagodimo izkušnje na naši spletni strani po vaši meri ter izboljšamo naše storitve in vam nudimo storitve, ki so bolje prilagojene vašim interesom in preferencam.

     

    Kadar vas prosimo, da navedete informacije, je razkritje teh informacij z vaše strani neobvezno. Vendar pa lahko informacije potrebujemo v zakonske, pogodbene ali praktične namene. Vedno bomo jasno navedli, če so določene informacije obvezne. V primeru, da ne želite navesti informacij, ki so po našem mnenju obvezne, vam posledično morda ne bomo mogli zagotoviti storitev, ki ste jih zahtevali (npr. naročanje na glasilo, ustvarjanje računa ali izvedba nakupa prek naše spletne trgovine, itd.).

     

    Da lažje prilagodimo in nenehno izboljšujemo naše storitve in komunikacijo z vami, na primer prek naših glasil, vas lahko občasno prosimo za informacije o vaših osebnih interesih, demografskih podatkih ali vaših izkušnjah z našimi izdelki in storitvami. Te dodatne informacije so vedno prostovoljne, toda cenimo vašo podporo z navedbo teh informacij.

     

    Kako zbiramo in uporabljamo vaše osebne podatke je odvisno od tega, kako se povezujete z nami in katere storitve uporabljate.  

     

    Mi, kot tudi vse druge ECCO in KRM hčerinske družbe, močno verjamemo v varstvo osebnih podatkov pod našim skrbništvom in nadzorom, zaradi tega izvajamo po našem mnenju ustrezne tehnične in organizacijske varnostne ukrepe za varovanje teh osebnih podatkov pred nepooblaščenim ali nezakonitim obdelovanjem in pred nenamerno izgubo, uničenjem ali poškodbo.

     

    Če razširite spodnje člene lahko preberete več o tem, kako vaše osebne podatke zbiramo in obdelujemo v različnih situacijah, vključno s splošnimi kategorijami osebnih podatkov, ki jih obdelujemo; o viru osebnih podatkov, ki jih nismo prejeli neposredno od vas; o namenih, v katere obdelujemo osebne podatke; in o pravnih podlagah za obdelovanje.

    • 2.1 Informacije o piškotkih

    • 2.2 Ob naročilu na glasila.

      Imate priložnost, da se prijavite, da prek e-pošte in besedilnih sporočil (SMS) prejemate informacije o ECCO izdelkih (čevljih, torbicah in povezanih dodatkih), storitvah, tekmovanjih in promocijah z naše strani in strani drugih ECCO in KRM hčerinskih družb (“Glasila”). Prosimo, kliknite tukajza pregled ustreznih ECCO in KRM hčerinskih družb. Seznam ustreznih ECCO in KRM hčerinskih družb bo redno posodobljen, kadar pride do sprememb.

       

      Glasila in druga tržna gradiva vam bomo pošiljali le v primeru, da ste podali izrecno soglasje za prejemanje glasil z naše strani.

       

      V primeru, da se naročite na prejemanje Glasil prek ene izmed naših spletnih strani, v eni izmed fizičnih ECCO trgovin, s katerimi upravljajo KRM hčerinske družbe ali na drug način, vas bomo prosili, da navedete določene osnovne informacije o sebi. Obvezni osebni podatki vključujejo vaše ime in priimek ter poštni naslov (“Podatki za prijavo na glasilo”), ki bodo uporabljeni v namene vaše registracije, preverjanja veljavnosti e-poštnega naslova in zagotavljanja ustreznih Glasil. V primeru, da ne navedete obveznih informacij, vas ne moremo naročiti na Glasila.

       

      Prav tako vam lahko nudimo možnost, da navedete dodatne podatke, poleg tistih, za katere smo jasno navedli, da so obvezni, kot so na primer vaš spol, številka nog in telefonska številka. Vaša lastna odločitev je, če želite z nami deliti dodatne podatke. V primeru, da navedete dodatne podatke, bomo lažje izboljšali naše storitve in ponudbe za vas.

       

      Pravna podlaga za pošiljanje Glasil je GDPR člen 6(1) a) bolj natančno soglasje, ki ste ga podali ob prijavi na Glasila.

       

      Kadarkoli lahko prekličete svoje soglasje za prejemanje Glasil ali se odjavite z e-poštnega ali SMS seznama, tako da sledite navodilom v vsej e-poštni, SMS ali drugi komunikaciji, ki jo prejmete z naše strani. Prosimo, da se obrnete tudi na ODSTAVEK 5 (VAŠE PRAVICE IN KAKO PREKLICATI SOGLASJA TER NAROČNINO).

       

      Naša Glasila vsebujejo tako imenovane slikovne točke za sledenje. Slikovna točka za sledenje je miniaturna grafika, ki je vgrajena v e-poštna sporočila, poslana v HTML obliki, da omogoči beleženje in analiziranje revizijskih sledi. To omogoča statistično analizo uspešnosti ali neuspešnosti tržnih kampanj. Glede na vgrajeno slikovno točko za sledenje lahko vidimo, če in kdaj je prejemnik odprl e-poštno sporočilo in katere povezave v sporočilu je prejemnik uporabil (“Podatki o sledenju glasila”). Takšne podatke o sledenju glasila uporabljamo za izvedbo splošnih tržnih raziskav in optimizacijo distribucije in uporabe Glasil. Pravna podlaga za to je GDPR člen 6(1) f) naš zakoniti interes, bolj podrobno razumevanje obnašanja strank in zagotavljanje učinkovitega trženja ter oglaševanja ECCO izdelkov in storitev.

       

      Podatke za prijavo na glasilo, dodatne podatke in Podatke o sledenju glasila bomo uporabljali tudi za izvajanje splošnih tržnih raziskav ter prilagajanje ali izboljšanje naših spletnih strani in ponudbe storitev. Prav tako lahko te podatke povežemo z drugimi osebnimi podatki o vas v namene ustvarjanja profila, da lahko vašo izkušnjo na spletni strani prilagodimo po vaši meri, prilagodimo vsebino bodočih Glasil, da bolj ustreza vašim interesom ter vam nudimo ponudbe po meri. Prosimo, da se obrnete tudi na ODSTAVEK 2.8 (IZDELAVA PROFILA V TRŽNE NAMENE).

    • 2.3 Kadar že imate MY ECCO račun.

      V primeru, da MY ECCO račun ustvarite pri nas, vas bomo prosili za navedbo določenih osnovnih informacij, da lahko ustvarimo in upravljamo z računom. Obvezni osebni podatki vključujejo vaše ime in priimek, spol, e-poštni naslov in geslo (“Podatki za registracijo računa”). Namen je ustvariti MY ECCO račun ter ga nuditi na voljo za vašo uporabo. Računa ne moremo ustvariti ter ga nuditi na voljo za vašo uporabo, če ne navedete obveznih informacij.

      Prijava prek Facebooka: V primeru, da ste se prijavili prek svojega Facebook računa, ste nam istočasno dodelili dostop do zbiranja in uporabe informacij iz Facebooka, kot so vaš e-poštni naslov, geslo, ime, priimek, datum rojstva, država, jezik in druge informacije, ki jih vsebuje vaš Facebook račun, vključno s stranmi, videoposnetki, drugimi vsebinami ali oglasi, ki jih všečkate, delite, vidite ali kliknete. Informacije Facebook profila bodo uporabljene pri zahtevani registraciji in prijavi v vaš račun ter za nadaljnje prilagajanje in izboljševanje naših spletnih strani ter ponudbe storitev, vključno s ponudbami za vas. V primeru, da želite omejiti količino informacij, do katerih imajo lahko tretje osebe, vključno z nami, dostop, vam toplo priporočamo, da spremenite nastavitve zasebnosti v vašem Facebook profilu.  

       

      Prosimo, upoštevajte tudi, da bo Facebook zbiral informacije o vas, kadar za prijavo uporabljate svoj Facebook račun. Za več informacij o tem, kako Facebook zbira in uporablja vaše osebne podatke, prosimo, kliknite tukaj.   

       

      Prijava prek storitve Google: V primeru, da ste se prijavili prek svojega Google računa, ste nam istočasno dodelili dostop do zbiranja in uporabe informacij iz Googla, kot so vaš e-poštni naslov, geslo, ime, priimek, datum rojstva, država, jezik in druge informacije Google računa, ki jih lahko tretje osebe vidijo. Informacije Google računa bodo uporabljene pri zahtevani registraciji in prijavi v vaš račun ter za nadaljnje prilagajanje in izboljševanje naših spletnih strani ter ponudbe storitev, vključno s ponudbami za vas. V primeru, da želite omejiti količino informacij, do katere imajo lahko tretje osebe, vključno z nami, dostop, vam toplo priporočamo, da spremenite nastavitve zasebnosti v vašem Google računu.  

       

      Prosimo, upoštevajte tudi, da bo Google zbiral informacije o vas, kadar za prijavo uporabljate svoj Google račun. Za več informacij o uporabi vašega Google računa za prijavo, prosimo, kliknite tukaj.

       

      Prav tako vam nudimo možnost, da navedete druge dodatne podatke od tistih, za katere smo jasno določili, da so obvezni. Ti dodatni podatki lahko vključujejo vašo starost, datum rojstva, informacije o družini, številko nog, naslov za dostavo in plačilo ter druge demografske informacije ali informacije o vaših interesih in nakupnih preferencah. Prav tako vam lahko nudimo možnost, da navedete osebne podatke drugih oseb (npr. informacije o vaših otrocih, zakoncu, prijateljih, itd.). V primeru, da navedete osebne podatke drugih oseb jamčite, da ste te osebe obvestili o objavi in ste pridobili njihovo predhodno soglasje za navedbo ter našo uporabo podatkov v skladu s to Izjavo o varovanju zasebnosti.  

       

      Vaša lastna odločitev je, če boste navedli te Dodatne podatke za našo uporabo.

       

      Vaš MY ECCO račun lahko uporabite za upravljanje s podatki vašega računa ter navedbo dodatnih podatkov, s pomočjo katerih bomo lažje izboljšali naše storitve in ponudbe za vas. Prav tako boste imeli dostop do določenih transakcijskih podatkov o svojih preteklih nakupih, vračilih, itd.

       

      Da vam lahko ponudimo boljše storitve v fizičnih ECCO trgovinah, s katerimi upravljajo naše KRM hčerinske družbe, bo imelo osebje v teh ECCO trgovinah dostop do podatkov vašega MY ECCO računa (vključno z vašim imenom in priimkom, e-poštnim naslovom, podatki o transakcijah in drugimi dodatnimi informacijami, ki ste jih navedli), v primeru, da se osebju predstavite tako, da navedete svoj e-poštni naslov, ime ali telefonsko številko. ECCO trgovine lahko te podatke uporabljajo, da vam nudijo svoje storitve, v našem imenu pa lahko beležijo informacije o vašem obisku, kot so na primer datum obiska, podrobnosti o vaših nakupih, vračilih, itd.

       

      Priporočamo, da so podatki vašega MY ECCO računa vselej posodobljeni.

       

      Da vam lahko zagotovimo višji nivo varnosti na spletu, je lahko dostop do vaših osebnih podatkov na določenih delih naših spletnih strani zaščiten z geslom, ki ste ga izbrali. Toplo priporočamo, da svojega gesla ne razkrijete nikomur. Nikoli ne bomo zahtevali vašega gesla prek neželenih komunikacij.

       

      Pravna podlaga za obdelovanje, ki je opisana zgoraj v tem odstavku je GDPR člen 6(1) a) in sicer soglasje, ki ste ga podali pri ustvarjanju računa.  

       

      Svoj MY ECCO račun lahko upravljate ali izbrišete tako, da se prijavite v račun, kjer lahko upravljate z njim. Prosimo, da se obrnete na ODSTAVEK 5 (VAŠE PRAVICE IN KAKO PREKLICATI SOGLASJA TER NAROČNINO).

       

      Vaše osebne podatke bomo uporabljali tudi za izvajanje tržnih raziskav in analiz, da lahko prilagajamo in izboljšujemo naše spletne strani in ponudbo storitev. Prav tako lahko povežemo podatke vašega MY ECCO računa z drugimi osebnimi podatki o vas v namene ustvarjanja profilov, da lahko prilagodimo vašo izkušnjo na spletni strani in vam lahko nudimo ponudbe po meri (npr. rojstnodnevni kuponi, ponudbe v vaši priljubljeni ali pogosto uporabljeni ECCO trgovini, itd.). Prosimo, da se obrnete tudi na ODSTAVEK 2.8 (IZDELAVA PROFILOV V TRŽNE NAMENE).

       

      Prosimo, upoštevajte, da vaše e-pošte in telefona itd. ne bomo uporabljali za pošiljanje Glasil, razen v primeru, da ste podali ločeno soglasje za prejemanje teh Glasil.

    • 2.4 Kadar uporabljate spletno ECCO trgovino

      Nudimo vam možnost, da nakupe ECCO izdelkov opravljate prek naše spletne trgovine. Nakupi, ki jih opravite prek spletne trgovine na naslovu si.ecco.com so izvedeni prek podjetja KRM OBUTEV SL d.o.o. s sedežem na naslovu Cesta v Mestni log 88A, 1000 Ljubljana, Slovenija. Vendar pa je obdelovanje vaših osebnih podatkov v povezavi z uporabo spletne trgovine pod našim nadzorom.

       

      V primeru, da ustvarite ali opravite korake za nakup na tej spletni strani ali kateri izmed naših drugih spletnih strani, obdelujemo vaše osebne podatke, vključno z vašim imenom, e-pošto, naslovom za dostavo in plačilo, podrobnostmi o kupljenih izdelkih in drugimi informacijami, ki so nujno potrebne za izvedbo nakupa in dostavo kupljenih izdelkov na vaš naslov (“Podatki o spletnih transakcijah”). Pravna podlaga za to obdelovanje je GDPR člen 6(1) b) in sicer, da je obdelovanje nujno potrebno za izvedbo pogodbe, katere predmet ste, ali da lahko na vašo zahtevo pred sklenitvijo pogodbe opravimo določene korake. 

       

      Plačila: V namene upravljanja s plačili na tej spletni strani smo vgradili sestavne dele sledečega ponudnika spletnih plačilnih storitev: Altapay A/S, Gyngemose Parkvej 50, 2860 Søborg, Danska (V nadaljevanju “Ponudnik spletnih plačilnih storitev”). Ko izberete ustrezno metodo plačila bomo samodejno prenesli osebne podatke Ponudniku spletnih plačilnih storitev, kar je nujno potrebno za obdelovanje plačil. Podatki bodo uporabljeni tudi v namene preprečevanja goljufij. Osebni podatki, ki jih prenesemo Ponudniku spletnih plačilnih storitev vključujejo: ime, priimek, naslova za dostavo in račun, podatke o transakcijah, e-poštni naslov, IP naslov, telefonsko številko, mobilno telefonsko številko in druge podatke, ki so nujno potrebni za obdelovanje plačil. Podatke svoje kreditne kartice boste navedli neposredno Ponudniku spletnih plačilnih storitev, ki bo potrebne podatke nato prenesel ustreznim agencijam za kreditne kartice, katere bodo opravile preglede identitete in kreditne sposobnosti ter izvedbe plačila. Pravna podlaga za obdelovanje je GDPR člen 6(1) b) in sicer, da je obdelovanje nujno potrebno za izvedbo pogodbe, katere predmet ste, ali da lahko na vašo zahtevo pred sklenitvijo pogodbe opravimo določene korake.

       

      Samodejno preverjanje goljufij: V primeru, da podate naročilo prek naše spletne trgovine opravljamo samodejno preverjanje goljufij, da zmanjšamo tveganje za izpostavljenost goljufivem vedenju in zlorabi kreditnih kartic, itd. V ta namen uporabljamo vaše osebne podatke, vključno z vašim imenom, e-pošto, naslovom za dostavo, naslovom za račun, številko kreditne kartice, datumom izteka, varnostno kodo in vedenjskimi vzorci pri nakupih za samodejno sprejemanje odločitev brez človeškega posredovanja, da določimo, če obstaja tveganje, da smo predmet goljufivega vedenja in zlorabe kreditnih kartic, itd. V primeru, da sumimo na goljufivo vedenje, nakup ne bo opravljen. Če se vam zgodi, da je vaš nakup zavrnjen in želite temu ugovarjati, prosimo, stopite v stik z našo Podporo za stranke v skladu z ODSTAVKOM 1 (NAŠI KONTAKTNI PODATKI). Pravna podlaga za to obdelovanje je GDPR člen 6(1) f) naš zakoniti interes, in sicer preprečevanje in varovanje sebe ter tretjih oseb pred goljufijami, zlorabo storitev in pranjem denarja.

       

      Vračila: V primeru, da opravite vračilo kupljenih izdelkov, bomo obdelovali vaše osebne podatke, vključno s Podatki o spletnih transakcijah, ki so nujno potrebni v namene upravljanja z vašo zahtevo za vračilo in vračilom vašega denarja. Pravna podlaga za to obdelovanje je GDPR člen 6(1) b) in sicer, da je obdelovanje nujno potrebno za izvedbo pogodbe, katere predmet ste in GDPR člen 6(1) f) naš utemeljen interes, in sicer zagotavljanje storitev za stranke. 

       

      Prav tako uporabljamo vaše Podatke o spletnih transakcijah, zapuščene nakupovalne košarice, vračila, itd. v namene izvajanja splošnih tržnih raziskav ter za prilagajanje in izboljšanje naših spletnih strani in ponudbe storitev. Te podatke lahko povezujemo tudi z drugimi osebnimi podatki o vas v namene izdelave profilov, tako da lahko prilagodimo vašo izkušnjo na spletni strani in vam nudimo ponudbe po meri. Prosimo, da se obrnete tudi na ODSTAVEK 2.8 (IZDELAVA PROFILOV V TRŽNE NAMENE)

    • 2.5 Kadar obiščete naše fizične ECCO trgovine

      Fizične ECCO trgovine, s katerimi upravljajo naše KRM hčerinske družbe lahko obiščete, brez da bi razkrili kakšne informacije o sebi.

       

      Elektronski račun: Nudimo možnost, da vam ob nakupu v eni izmed ECCO trgovin, s katerimi upravljajo naše KRM hčerinske družbe, prek e-pošte pošljemo elektronsko kopijo vašega računa. V primeru, da uporabljate to storitev, bomo obdržali vaš e-poštni naslov skupaj s kopijo računa, da vam lahko zagotovimo to storitev, ter da lahko v prihodnosti ponovno pridobimo kopijo teh informacij, če morate zabeležiti nakup. Pravna podlaga za to je GDPR člen 6(1) f) naš zakoniti interes, in sicer za zagotavljanje storitev za stranke.

       

      Vašega e-poštnega naslova ne bomo uporabljali za pošiljanje Glasil ali drugih tržnih gradiv, razen v primeru, da ste se posebej prijavili na prejemanje Glasil.

       

      Kadar že imate MY ECCO račun: Da vam lahko nudimo boljše storitve v fizičnih ECCO trgovinah, s katerimi upravljajo KRM hčerinske družbe, bo imelo osebje v teh ECCO trgovinah dostop do podatkov vašega MY ECCO računa (vključno z imenom in priimkom, e-poštnim naslovom, podatki o transakcijah in drugimi dodatnimi informacijami, ki ste jih navedli), v primeru, da se osebju predstavite z navedbo svojega e-poštnega naslova, imena ali telefonske številke. ECCO trgovina lahko te podatke uporabi, da vam zagotovi storitve, ECCO trgovine pa lahko v našem imenu beležijo informacije o vašem obisku, kot so datum obiska, podrobnosti o vaših nakupih, vračilih, itd. (“Podatki o  transakcijah izven spleta”). Pravna podlaga za obdelovanje, ki je opisano v tem odstavku, je GDPR člen 6(1) a) in sicer soglasje, ki ste ga podali ob ustvarjanju računa. Prosimo, da se obrnete tudi na ODSTAVEK 2.3 (KADAR ŽE IMATE MY ECCO RAČUN) in odstavek 2.8 (izdelava profilov v tržne namene).

       

      Kadar ste se naročili za prejemanje Glasil: V primeru, da ste se naročili za prejemanje Glasil in ste se odločili, da v ECCO trgovini potrdite svojo identiteto, npr. tako, da navedete svoje ime, e-poštni naslov ali telefonsko številko, lahko ECCO trgovina v našem imenu beleži informacije o vašem obisku, kot so datum vašega obiska, podrobnosti o vaših nakupih, vračilih itd. (“Podatki o transakcijah izven spleta”). Prosimo, da se obrnete tudi na ODSTAVEK 2.2 (OB NAROČILU NA GLASILA) in ODSTAVEK 2.8 (IZDELAVA PROFILOV V TRŽNE NAMENE).

    • 2.6 Kadar stopate v stik z nami prek Podpore za stranke itd.

      Kadar stopite v stik z nami prek enega izmed naših predstavnikov Podpore za stranke, ali nam pošljete e-pošto s komentarjem ali vprašanji, bomo te informacije obdržali in uporabili za odgovor na vašo zahtevo. Morda vas lahko prosimo za navedbo dodatnih informacij, ki potrjujejo vašo identiteto, kot so vaše ime, e-poštni naslov, telefonska številka in država, da lahko odgovorimo na vaša vprašanja itd. Prav tako lahko zahtevamo druge informacije, ki jih morda potrebujemo za odgovor na vašo zahtevo. Vedno se lahko sami odločite, katere informacije se odločite navesti. Vendar pa vas prosimo, da upoštevate, da v primeru nezadostnih informacij za obdelavo vaše zahteve, posledično vaše zahteve morda ne bomo mogli izpolniti. Pravna podlaga za to obdelovanje je GDPR člen 6(1) f) naši zakoniti interesi, in sicer zagotavljanje storitev za stranke, razumevanje vedenja in interesov strank ter vzpostavitev, izvajanje in/ali zagovarjanje pravnih zahtevkov.

       

      Prav tako lahko zahtevamo druge informacije, vključno s podatki o vašem zdravju, biometričnimi podatki ali drugimi posebnimi kategorijami podatkov, v primeru, da ste podali zahtevo proti nam in so te informacije nujno potrebne za vzpostavitev, izvajanje in/ali zagovarjanje zahteve. Pravna podlaga za to je GDPR člen 9(1) f) in sicer, da je obdelovanje nujno potrebno za vzpostavitev, izvajanje ali zagovarjanje pravnih zahtevkov.

    • 2.7 Kadar sodelujete v tekmovanjih in anketah, itd.

      Občasno vam lahko nudimo možnost za sodelovanje na tekmovanjih, anketah, itd. Če se odločite za sodelovanje vas bomo prosili, da navedete določene podatke. Ti podatki so odvisni od določenega tekmovanja ali ankete itd., toda lahko vključujejo vaše ime, e-pošto, starost, spol, informacije o družini, številko nog, druge demografske informacije ali informacije o vaših interesih in preferencah pri nakupih. Te informacije uporabljamo za izvajanje tekmovanj ali anket itd., vendar jih uporabljamo tudi v namene splošnih tržnih raziskav in za prilagajanje ali izboljšanje naših spletnih strani in ponudbe storitev. Pravna podlaga za to je GDPR člen 6(1) a) in sicer soglasje, ki ste ga podali, ko ste se odločili za sodelovanje v tekmovanju ali anketi itd.

       

      Prav tako lahko osebne podatke, ki smo jih pridobili prek vašega sodelovanja v tekmovanju ali anketi itd. povezujemo z drugimi osebnimi podatki o vas v namene izdelave profilov, kot je opisano v ODSTAVKU 2.8 (IZDELAVA PROFILOV V TRŽNE NAMENE)

    • 2.8 Izdelava profilov v tržne namene

      V primeru, da ste nam identificirali, na primer tako, da ste opravili nakup, ustvarili račun ali navedli svoje ime, e-poštni naslov ali telefonsko številko, lahko povežemo osebne podatke, ki smo jih zbrali o vas v skladu z zgornjimi odstavki, vključno s podatki, zbranimi prek uporabe naših spletnih strani, Podatki o sledenju glasila, imeni, e-pošto, telefonsko številko, naslovi, informacijami Facebook profila, informacijami Google računa, informacijami o vas glede demografskih podatkov, interesov in preferenc (npr. spol, datum rojstva, številka nog, narava družine, preference glede izdelkov, itd.) s Podatki o spletnih transakcijah in  transakcijah izven spleta, vključno z zapuščenimi nakupovalnimi košaricami, vračili in komunikacijo s Podporo za stranke. Namen tega je izvajanje splošnih tržnih raziskav, vključno z analizo strank in segmentacijo in statistiko strank. Poleg tega lahko informacije uporabimo za ocenitev in presojo vaših posameznih interesov in preferenc, da lahko prilagodimo vašo izkušnjo z nakupovanjem in uporabo spletne strani ter optimiziramo storitve, ki jih prejmete z naše strani ali strani naših hčerinskih družb. Pravna podlaga za to je GDPR člen 6(1) f) naš utemeljeni interes, in sicer razumevanje vedenja in interesov strank ter zagotavljanje učinkovitega trženja in oglaševanja ECCO izdelkov in storitev.

       

      V primeru, da ste se naročili na prejemanje Glasil, bomo vaše osebne podatke uporabljali tudi za prilagajanje vsebine Glasil vašim interesom, ter da vam nudimo ponudbe po meri. Pravna podlaga za to je GDPR člen 6(1) a) in sicer soglasje, ki ste ga podali pri naročanju na prejem Glasil.

       

      Če se s tem ne strinjate in želite podati ugovor, prosimo, stopite v stik z nami v skladu z ODSTAVKOM 1 (NAŠI KONTAKTNI PODATKI), mi pa bomo prenehali uporabljati vaše osebne podatke v namene izdelave profilov in tržne namene.

  • 3. KAKO VAŠE OSEBNE PODATKE DELIMO Z DRUGIMI

    Da vam lahko zagotovimo naše storitve, nudimo zahtevane storitve in podporo ter na splošno upravljamo z našim podjetjem, bomo morali vaše osebne podatke razkriti in prenesti drugim ECCO in KRM hčerinskim družbam in tretjim osebam, kot so ponudniki IT storitev, agencije za trženje, ponudniki logističnih storitev, ponudniki plačilnih storitev, itd.

     

    Zagotavljamo vam, da vaših osebnih podatkov ne bomo prodajali ali posojali tretjim osebam, ki bi jih lahko uporabljale v svoje lastne namene neposrednega trženja, razen v primeru, da soglašate s tem.

     

    Kadar za obdelovanje vaših osebnih podatkov v našem imenu uporabljamo obdelovalce podatkov, od njih zahtevamo, da vaše osebne podatke obdelujejo le v skladu z našimi navodili. Prav tako zahtevamo, da obdelovalci podatkov podpišejo ustrezne pogodbe, ki vsebujejo zadostna zagotovila za izvajanje primernih tehničnih in organizacijskih ukrepov na takšen način, da bodo obdelovalci podatkov izpolnjevali zahteve veljavnih uredb o varstvu podatkov ter zagotovili ustrezno zaščito vaših pravic.

     

    V primeru, da vaše osebne podatke razkrijemo tretjim osebam, ki ne bodo delovali kot obdelovalci podatkov v skladu z našimi navodili, temveč kot neodvisni upravljavci podatkov, bomo storili vse v naši moči, da zagotovimo, da so vredni zaupanja in izvajajo primerne tehnične ter organizacijske ukrepe za varstvo vaših podatkov in se izrecno zavežejo k temu, da bodo upoštevali veljavne uredbe o varstvu podatkov in da osebnih podatkov, prejetih z naše strani, ne bodo uporabljali v druge namene kot je zagotavljanje dogovorjenih storitev in izvajanje statistične analize na anonimiziran način.

     

    Razširite spodnje člene, da preberete več o tem, kako delimo vaše osebne podatke.

    • 3.1 Kategorije prejemnikov

      Glavne kategorije morebitnih prejemnikov vaših osebnih podatkov so:

       

      A, Ponudniki storitev

      Vaše osebne podatke lahko delimo z našimi zaupanja vrednimi tretjimi ponudniki storitev, ki v našem imenu upravljajo, vzdržujejo in/ali podpirajo naše IT sisteme in IT infrastrukturo ter naše spletne strani, upravljajo z našimi plačilnimi rešitvami, opravljajo statistične analize, pošiljajo glasila, dostavljajo blago, ki ste ga kupili pri nas, nudijo podporo za stranke in za nas opravljajo druge pomembne storitve.

       

      B. Druge KRM hčerinske družbe

      V primeru, da ste ustvarili račun pri nas, lahko vaše osebne podatke razkrijemo drugim družbam, ki so v naši lasti ali pod našim nadzorom (“KRM hčerinske družbe”) in drugim, za delovanje MY ECCO računa v skladu z ODSTAVKOM 2.3 (Kadar že imate MY ECCO račun).

       

      Kadar ste opravili nakup pri eni izmed naših KRM hčerinskih družb, bodo podatki o transakcijah razkriti, da lahko KRM hčerinske družbe upoštevajo ustrezne računovodske in davčne uredbe itd.

       

      Vaše osebne podatke lahko drugim KRM hčerinskim družbam razkrijemo tudi v drugih primerih, da nam lahko nudijo relevantne storitve.

       

      C. Druge ECCO hčerinske družbe

      Vaše osebne podatke lahko razkrijemo družbi ECCO Sko A/S s sedežem na naslovu Industrivej 5, 6261 Bredebro, Danska in drugim družbam, ki so v lasti ali pod nadzorom družbe ECCO Sko A/S ali si lastijo ali nadzirajo ECCO Sko A/S (“ECCO hčerinske družbe”), da nam lahko nudijo relevantne storitve.

       

      D. Pravni nasledniki

      Prenos vaših osebnih podatkov drugi pravni osebi se lahko zgodi kot del prenosa našega podjetja ali dela le-tega v obliki reorganizacije, prodaje sredstev, prevzema, združitve ali podobno.

       

      E. Druga razkritja

      Poleg primerov, kjer ste podali svoje soglasje za razkritje osebnih podatkov, ali kjer je razkritje nujno potrebno za izpolnitev namenov, v katere so bili zbrani, lahko osebne podatke razkrijemo tudi v posebnih primerih, kadar verjamemo, da je to potrebno za identifikacijo, vzpostavitev stika ali uvedbo pravnega ukrepa proti vsakomur, ki škodi, kvari ali moti (namenoma ali nenamenoma) naše pravice ali lastnino in uporabnike, ter vsakomur, ki bi mu lahko te aktivnosti škodile, ali kadar je drugače nujno potrebno za vzpostavitev, izvajanje ali zagovarjanje pravnih zahtevkov.

    • 3.2 Prenos podatkov v tretje države

      Uporaba ponudnikov storitev in razkritje vaših osebnih podatkov drugim ECCO in KRM hčerinskim družbam ter drugim prejemnikom lahko privede do prenosa vaših osebnih podatkov v države, kjer uredbe o varstvu podatkov ne zagotavljajo tako visoke zaščite kot v vaši juriskdikciji ter jih Evropska komisija ali državni organ za varstvo podatkov ne uvrščata med države, ki zagotavljajo ustrezen nivo zaščite osebnih podatkov (tako imenovane “tvegane Tretje države”). Te države vključujejo, toda niso omejene na, Združene države Amerike, Kanado, Kitajsko, Hong Kong, Macau, Tajvan, Vietnam, Singapur, Tajsko, Malezijo, Japonsko, Južno Korejo, Indonezijo, Avstralijo in Novo Zelandijo.

       

      Od vseh prejemnikov vaših osebnih podatkov zahtevamo, da zagotovijo ustrezne varnostne ukrepe za varovanje vaših osebnih podatkov, kadar so ti preneseni v “tvegane Tretje države”, saj morajo upoštevati standardne klavzule o varstvu podatkov, ki jih izvaja Evropska komisija v skladu z GDPR členom 46(2). Prosimo, da se obrnete na sledečo povezavo, da prejmete dodatne informacije o standardnih klavzulah o varstvu podatkov, ki jih uporabljamo, tukaj. V primeru, da je prejemnik potrjen v skladu z Zasebnostnim ščitom ZDA, to velja za zagotavljanje ustreznih varnostnih ukrepov za varovanje vaših osebnih podatkov v skladu s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov členom 46(2). Prosimo, kliknite tukaj, da prejmete več informacij o Zasebnostnem ščitu ZDA.  

       

      V primeru morebitnih vprašanj, prosimo stopite v stik z našimi predstavniki Podpore za stranke v skladu z ODSTAVKOM 1 (NAŠI KONTAKTNI PODATKI).

  • 4. KAKO HRANIMO IN BRIŠEMO VAŠE PODATKE

    Vaše osebne podatke bomo hranili in obdržali v obliki, ki omogoča vašo identifikacijo za potrebno časovno obdobje in nič dlje, v namene, v katere so osebni podatki zbrani in utemeljeno obdelani. To nakazuje, da bomo vaše osebne podatke hranili in obdelovali, dokler vam nudimo storitve, prav tako pa jih bomo po tem obdržali tako dolgo, kot je potrebno za razrešitev morebitnih sporov, ki lahko nastanejo kasneje, ali dokler je dovoljeno z zakonom. Po tem bomo vaše osebne podatke izbrisali, ali jih anonimizirali, da jih ne bo več mogoče uporabiti za potrditev vaše identitete. 

     

    Izbrisali bomo vse informacije, ki glede na našo razumno oceno veljajo za nenatančne ali zastarele glede na časovno obdobje, ki je preteklo odkar so bile zbrane, ali na podlagi drugih informacij v naši posesti.

     

    V primeru, da nam pošljete pisno zahtevo, bomo vaše osebne podatke prav tako izbrisali ali anonimizirali brez pretirane zamude, razen kadar imamo veljavno pravno podlago, da še naprej uporabljamo vaše osebne podatke. Prosimo, da se obrnete tudi na ODSTAVEK 5 (VAŠE PRAVICE IN KAKO PREKLICATI SOGLASJA TER NAROČNINO). 

  • 5. VAŠE PRAVICE IN KAKO PREKLICATI SOGLASJA TER NAROČNINO

    Glede na veljavne uredbe o varstvu podatkov imate določene pravice. Nekatere izmed teh pravic so precej kompleksne in vključujejo izjeme, zaradi česar vam priporočamo, da preberete ustrezne zakone in navodila regulatornih organov za podrobno razlago teh pravic. Če razširite spodnje člene pa lahko najdete povzetek vaših pravic.

    • 5.1 Pravica do dostopa

      Imate pravico, da prejmete potrditev o tem, če obdelujemo vaše osebne podatke ali ne. Poleg tega imate pravico, da pridobite bolj podrobne informacije o osebnih podatkih, ki jih hranimo in obdelujemo, v določenih okoliščinah pa lahko prejmete kopijo svojih osebnih podatkov.

    • 5.2 Pravica do popravka

      Imate pravico do tega, da popravimo nepravilne osebne podatke o vas, upoštevajoč namen obdelovanja pa imate tudi pravico, da dopolnimo nepopolne osebne podatke.

    • 5.3 Pravica do izbrisa

      V nekaterih primerih imate pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov brez nepotrebnih zamud. Te okoliščine vključujejo; i) osebni podatki niso več nujno potrebni za namene, v katere so bili zbrani ali drugače obdelani; ii) prekličete soglasje za obdelovanje na podlagi soglasja; iii) obdelovanje je namenjeno le neposrednem trženju in iv) osebni podatki so bili nezakonito obdelani. Vendar pa obstajajo določene splošne izjeme pri pravici do izbrisa. Te splošne izjeme nastanejo, kadar je obdelovanje nujno potrebno; i) za uveljavljanje pravice ali svoboščine do izražanja in informacij; ii) za skladnost s pravno obvezo; ali iii) za vzpostavitev, izvajanje ali zagovarjanje pravnih zahtevkov. 

    • 5.4 Pravica do omejitve obdelave

      V nekaterih primerih imate pravico, da omejite obdelovanje vaših osebnih podatkov. Kadar je obdelovanje omejeno lahko še vedno shranjujemo vaše osebne podatke, vendar pa jih bomo drugače obdelovali le i) z vašim soglasjem; ii) za vzpostavitev, izvajanje ali zagovarjanje pravnih zahtevkov; iii) za varstvo pravic druge naravne ali pravne osebe; ali iv) iz razlogov pomembnega javnega interesa.

    • 5.5 Pravica do prenosljivosti podatkov

      Kadar je pravna podlaga za obdelovanje vaše soglasje, ter se takšno obdelovanje izvaja z avtomatiziranimi sredstvi, imate pravico, da svoje osebne informacije prejmete v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki. Vendar pa ta pravica ne velja, kadar bi lahko negativno vplivala na pravice in svoboščine drugih.

    • 5.6 Pravica do ugovora

      Imate pravico, da podate ugovor na obdelovanje vaših osebnih podatkov na podlagi, ki je povezana z vašim posebnim položajem, vendar le, kadar je pravna podlaga za obdelovanje dejstvo, da je obdelovanje nujno potrebno za i) izvedbo naloge v javnem interesu ali izvajanju javne oblasti, ki je dodeljena družbi ECCO; ali ii) namen zakonitih interesov z naše strani ali strani tretje osebe. V takšnem primeru bomo prenehali obdelovati osebne podatke, razen če lahko dokažemo nujne legitimne razloge za obdelavo, ki prevladajo nad vašimi interesi,  pravicami in svoboščinami, ali je obdelovanje namenjeno za vzpostavitev, izvajanje ali zagovarjanje pravnih zahtevkov.

       

      Prav tako imate pravico, da ugovarjate našemu obdelovanju vaših osebnih podatkov v namene neposrednega trženja (vključno z izdelavo profilov v namene neposrednega trženja). V primeru, da podate takšen ugovor, bomo prenehali z obdelovanjem vaših osebnih podatkov v ta namen.

    • 5.7 Pravica do preklica soglasja

      V primeru, da je pravna podlaga za obdelovanje vaše soglasje, imate pravico, da to soglasje kadarkoli prekličete.

       

      Če prekličete podano soglasje bomo prenehali obdelovati vaše osebne podatke, razen kadar je nadaljnje obdelovanje dovoljeno ali zahtevano v skladu z veljavnimi uredbami o osebnih podatkih ali drugimi veljavnimi zakoni in uredbami. Preklic vašega soglasja v nobenem primeru ne bo vplival na zakonitost obdelovanja na podlagi soglasja, pred preklicem tega soglasja.

       

      Kadar ne želite podati zahtevanih soglasij, ali če želite kasneje preklicati svoja soglasja, posledično morda ne boste mogli uživati nekaterih ponudbah storitev, ki vam jih nudimo.

    • 5.8 Pravica do podaje pritožbe pri nadzornem organu za varstvo podatkov

      Vedno lahko podate pritožbo pri svojem lokalnem nadzornem organu za varstvo podatkov. Nazorni organ za varstvo podatkov v Sloveniji je

       

      Informacijski pooblaščenec

      Zaloška 59

      1000 Ljubljana

      Slovenija

      www.ip-rs.si 

       

      Po svojih najboljših močeh se trudimo, da varujemo vaše osebne podatke, vas obveščamo o tem, kako obdelujemo vaše osebne podatke ter delujemo skladno z veljavnimi uredbami o varstvu podatkov. V primeru, da niste zadovoljni z obdelovanjem in varovanjem vaših osebnih podatkov ali informacij, ki ste jih prejeli z naše strani, vas spodbujamo k temu, da nas o tem obvestite, saj se želimo izboljšati. Prav tako vas prosimo, da kadarkoli stopite v stik z nami, če želite uveljavljati svoje pravice.

       

      Prosimo, stopite v stik z nami prek kontaktnih točk, ki so navedene v ODSTAVKU 1 (NAŠI KONTAKTNI PODATKI). Prosimo, da navedete tudi ustrezne informacije, da lahko izvedemo vašo zahtevo, vključno z vašim polnim imenom in e-poštnim naslovom, tako da lahko potrdimo vašo identiteto. Na vašo zahtevo bomo odgovorili brez pretirane zamude.

       

      Vedno lahko prekličete soglasje za prejemanje glasil, itd. ter se odjavite s seznama e-poštnih naslovov tako, da sledite navodilom v vsakem e-poštnem ali drugem sporočilu, ki ga prejmete z naše strani.

       

      V primeru, da ste pri nas ustvarili račun, lahko svoj račun tudi upravljate in izbrišete tako, da se prijavite vanj in upravljate z njim

  • 6. POVEZAVE NA DRUGE SPLETNE STRANI

    Nudimo lahko povezave na spletne strani tretjih oseb. Te povezane spletne strani niso pod našim nadzorom, zaradi česar ne moremo sprejeti odgovornosti ali jamstva za vedenje tretjih oseb, ki so povezane z našimi spletnimi stranmi. Preden svoje osebne podatke navedete na drugi spletni strani vam priporočamo, da pregledate pogoje za uporabo te spletne strani ter njene izjave o varovanju zasebnosti.

  • 7. SPREMEMBE TE IZJAVE O VAROVANJU ZASEBNOSTI

    Pridržujemo si pravico, da v prihodnosti po svoji lastni presoji dodamo, spremenimo ali odstranimo dele te Izjave o varovanju zasebnosti, da zagotovimo, da navedbe v tem dokumentu nudijo ustrezne in zadostne informacije o našem zbiranju in obdelovanju vaših osebnih podatkov.

     

    To Izjavo o varovanju zasebnosti lahko dopolnjujejo druge informacije, ki ste jih prejeli z naše strani ali strani drugih ECCO ali KRM hčerinskih družb in drugi pogoji, ki veljajo na spletni strani, oziroma s katerimi ste soglašali kot del interakcije z nami ali drugo ECCO ali KRM hčerinsko družbo.

    Posodobljeno različico naše Izjave o varovanju zasebnosti lahko vedno najdete na naslovu si.ecco.com  

     

    V primeru, da ste soglašali s prejemanjem glasil in drugih informacij z naše strani, vas bomo prek e-pošte neposredno obveščali o vseh posodobitvah te Izjave o varovanju zasebnosti.

     

    Različica 05/2018


    ECCO & KRM Affiliates

    Država

    ECCO Distributors DAC

    Ireland

    ECCO France S.A.S.

    France

    ECCO Holding A/S

    Denmark

    ECCO Holst A/S

    Denmark

    ECCO Leather B.V.

    The Netherlands

    ECCO Shoes Trade Ltd.

    Turkey

    ECCO Shops Vestdanmark A/S

    Denmark

    ECCO Sko A/S

    Denmark

    KRM (Austria) GmbH

    Austria

    KRM (Cyprus) Ltd.

    Cyprus

    KRM (Czech Republic) s.r.o.

    Czech Republic

    KRM (Danmark) A/S

    Denmark

    KRM (Deutschland) GmbH

    Germany

    KRM (Great Britain) Ltd.

    UK

    KRM (Hungary) Kft.

    Hungary

    KRM (Norway) AS

    Norway

    KRM (Poland) Sp.z.o.o.

    Poland

    KRM (PORTUGAL), LDA

    Portugal

    KRM (Sweden) AB

    Sweden

    KRM Adriatic d.o.o.

    Croatia

    KRM AG

    Switzerland

    KRM Footwear Romania SRL

    Romania

    KRM Footwear d.o.o. Beograd-Novi Beograd

    Republic of Serbia

    KRM Kenkä Oy

    Finland

    KRM OBUTEV SL, trgovsko podjetje, d.o.o.

    Slovenia

    KRM Retail (Slovakia) s.r.o.

    Slovakia

    KRM Switzerland AG

    Switzerland

    SIA KRM Baltic

    Latvia